Projectomschrijving

Ik werkte vele jaren als communicatieadviseur bij Arup, de internationale firma die allerlei diensten verleend op het gebied van engineering, ontwerp, planning etc. In die hoedanigheid was ik ook onderdeel van het Europese communicatieteam en droeg ik zorg voor content.

De Europe Region van Arup had een kort filmpje nodig dat vertelt wat de firma doet. Dat was gek genoeg in al die tijd in heel Arup nog nooit gemaakt.

Met motion director & designer Rob Wienk ontwikkelden we een simpele beeldtaal. De kleuren en icoontjes sloegen aan en legden de basis voor de nieuwe huisstijl van de Europese regio. Het filmpje ‘Arup – a short introduction’ is één van de best bekeken Arup-video’s met meer dan 80.000 views.

Jaren later is het filmpje nog steeds een succes: eind 2022 publiceerde Arup een Chinese versie.

Ik was verantwoordelijk voor het concept en de tekst. Ook zorgde ik voor de selectie en aansturing van de motion designer en voor de briefings voor voice-over en muziek.

In 2016 maakte ik met Rob een tweede animatiefilmpje: Renovation of Eight Steel Bridges, over een grootschalig brugrenovatieproject voor Rijkswaterstaat. Deze video kwam tot stand in samenwerking met joint venture-partner Royal HaskoningDHV.

Mijn rol

Conceptontwikkeling
Beeldtaalontwikkeling
Productie
Tekstschrijven