Projectomschrijving

Voor INBO, één van de grootste architectenbureaus van Nederland, mocht ik een overkoepelende communicatiestrategie uitstippelen. Wat een geweldige opdracht! Eén van de onderdelen van mijn plan was het herzien van de huisstijl. Dat was na 15 jaar hard nodig.

Studio Dumbar ontwierp voor INBO een nieuw stoer en monumentaal logo en een glasheldere huisstijl, die recht doen aan het solide, menselijke no-nonsense imago van dit bijzondere collectief van architecten, bouwkundigen, interieurarchitecten, stedenbouwkundigen en adviseurs.

In mijn rol als communicatiemanager in dienst bij INBO begeleidde ik het gehele proces van selectie van het extern ontwerpbureau, draagvlak en afstemming met 14 partners, over (laten) zetten van alle huisstijlitems evenals het laten landen van alle nieuwe templates en richtlijnen in de organisatie en de begeleiding van het ontwerp en bouw van een compleet nieuwe website (inclusief content).

Daarbij hoorde het formuleren van een duidelijke merkidentiteit, richtlijnen voor beeld, fotografie en tone-of-voice.

De grootste uitdaging in het traject was om 14 partners tevreden te stemmen zonder concessies te doen aan een nieuwe frisheid met genoeg scherpte om een poos mee vooruit te kunnen en die door 240 INBO’ers omarmd zou worden. En dat lukte!

Mijn rol

Procesbewaking en coördinatie
Afstemming met partnergroep
Draagvlak creëren
Richtlijnen huisstijl formuleren
Lancering