De pedicure bij mij om de hoek verkoopt ook schoenen. Zijn etalage staat er al twee maanden zo bij:

Schoenenwinkel

Ik dacht eerst aan bruut minimalisme. Of een witwaswinkel. Maar nee. Het kan de firma T. gewoon geen ruk schelen, die etalage.

Een extreem voorbeeld, misschien

Toch stikt het van de bedrijven die geen rekening houden met hun klanten. Vooral online. Op hun website praten ze bijvoorbeeld alleen maar over zichzelf. De klant is in geen velden of wegen te bekennen.

Maar wat gebeurt er als het niet over je klant gaat?

Je maakt geen contact.

Ik geef een voorbeeld. Een vastgoedontwikkelaar zoekt een ontwerper voor een duurzame woontoren. Hij bezoekt de website van Studio Hupseflups & Partners. Op de site van het architectenbureau leest hij over hun uitgesproken visie op identity en innovatie en hun unieke ontwerpbenadering. Hij scrollt door de glossy foto’s van hun prijswinnende projecten.

Ze moeten wel goed zijn, denkt de projectontwikkelaar. Maar hij twijfelt. Het lijkt net of ze al die projecten zonder opdracht hebben bedacht.

Voor wie werken ze eigenlijk? Hoe vertaalt het bureau de ambities van zijn opdrachtgevers? Op de site staat ook nergens hoe de samenwerking verlopen is. En hoe tevreden de opdrachtgevers waren.

De ontwikkelaar haakt af. Hij voelt zich niet aangesproken.

Het is eigenlijk net als met daten

Je date kan nog zo’n stoere kaaklijn hebben: je knapt toch op hem af als hij alleen maar over zichzelf praat. Je wil juist weten wat je gemeenscháppelijk hebt. Of de ander net zo in de wereld staat als jij. En je voelt je pas gezien als de ander ook interesse in jou toont.

Hoe doe jij het eigenlijk op jouw website?

Toon jij interesse in je bezoekers? Dat wil zeggen: geef je ze antwoorden op de vragen die in hen op kunnen komen?

Kan de vastgoedontwikkelaar op jouw website wél lezen hoe jij als architect met de wensen van je opdrachtgevers omgaat? Vertel je iets over het proces? Staan er reviews van tevreden gebruikers op je site?

Mooi.

Dan loop ik nu even langs meneer T. om te vragen hoe hij ooit zijn voorraad lijkkleurige damesschoenen denkt kwijt te raken.

Pedicure